RESERVAR:
Entrada
27
Mar 2015
Sortida
28
Mar 2015
Nits
01

Hotel 5 estrelles Gran Luxe al Passeig de Grācia, Barcelona
Hotel: +34 93 488 17 17 | Reserves: +34 93 492 22 44
RESERVES ONLINE
Reservar
Home > Parc de Montjuīc


El Parc de Montjuïc Barcelona

Montjuīc és la una āmplia turķ poc profunda amb una part superior relativament plana amb vistes al port, al sud-oest del centre de la ciutat. El costat oriental del turķ és gairebé un penya-segat, el que suposa una imponent vista sobre el port de la ciutat immediatament inferior. La part superior del turķ era la seu de diverses fortificacions, l'últim dels quals, el Castell de Montjuīc segueix sent avui dia.

Aquesta muntanya és popular entre els amants de l'esport (Palau Sant Jordi), l'art (Museu Nacional d'Art de Catalunya) i la natura (El Parc de Montjuīc). És molt difícil trobar una zona igual a aquesta. Amb el Palau Nacional i la Font Māgica com les seves principals atraccions, ofereix moltes alternatives per passar un dia inoblidable en un entorn inigualable.

Montjuīc ha estat molt temps un lloc estratčgic des del qual defensar la ciutat, pel que des de l'antiguitat ha hagut una fortalesa en el seu cim. En 1751 es va construir l'actual castell, obra de Juan Martín Cermeņo, que durant la Guerra de la Independčncia Espanyola va ser ocupat pels francesos.

Igual que ha estat un punt estratčgic per a la defensa de la ciutat, ho ha estat per mantenir-la sota control, juntament amb la fortalesa de la Ciutadella a l'altre extrem de la ciutat. Al desembre de 1842 les tropes dirigides pel General Espartero durant la seva regčncia van bombardejar la ciutat des del castell. I el general Joan Prim la va tornar a bombardejar entre setembre i novembre de 1843 per posar fi a la revoluciķ popular de la Jamāncia.

El castell també ha estat utilitzat nombroses vegades com a presķ per a presos polítics fins als temps de la dictadura de Franco, i lloc on posteriorment eren afusellats i enterrats al cementiri del costat sud-oest de la muntanya. Durant el segle XIX i XX va ser escenari de nombrosos afusellaments: diversos anarquistes (entre ells el pedagog Francesc Ferrer i Guārdia), els generals Manuel Goded Llopis i Álvaro Fernández Burriel, tots dos per l'alįament en contra de la República, i en 1940 Lluís Companys , president de la Generalitat de Catalunya.

Amb motiu de l'Exposiciķ Internacional de Barcelona del 1929, es va completar la urbanitzaciķ d'algunes ārees de la muntanya, dissenyant com l'espai central de la mateixa, motiu pel qual es construirien els diferents pavellons que s'alcen per les faldes de la muntanya ia banda i banda del passeig que el condueix des de la Plaįa d'Espanya, al Barri de Sants-Montjuīc, i des d'on es poden gaudir unes grans vistes.

En 1969, 1971, 1973 i 1975 es va disputar el Gran Premi d'Espanya de Fķrmula 1 al Circuit de Montjuīc, que era un traįat urbā, perō a causa d'un accident que va costar la vida a cinc espectadors en 1975 la FIA va decidir que Montjuīc era un lloc perillķs per disputar un gran premi de Fķrmula 1.

Amb data 15 de marį de 2007, la Direcciķ General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, va declarar una zona de Montjuīc Bé Cultural d'Interčs Nacional (BCIN), per l'existčncia del cementiri jueu medieval de Barcelona, considerat el més gran d'Europa de seva čpoca.

Al llarg del segle XX s'ha anat produint la transformaciķ d'una muntanya aspre, accidentat i boscķs a les portes de Barcelona en un enorme complex de 250 hectārees esquitxat de pavellons firals, algun tan singular com el de Mies Van der Rohe; palaus, com el Nacional, edificis com el de la Fundaciķ Mirķ o equipaments i construccions de l'Anella Olímpica que van deixar, com a llegat les Olimpíades de 1992. Tots ells acompanyats d'una constel • laciķ de jardins amb la seva prōpia fisonomia i estil particular que els emmarquen, abracen i s'introdueixen entre ells. A Montjuīc destaquen el Jardí Botānic i els jardins de Joan Brossa, a la part alta de la muntanya, on hi havia l'antic parc d'atraccions.Hotel 5 estrelles Gran Luxe al Passeig de Grācia, Barcelona
Majestic Hotel & Spa, Passeig de Grācia, 68 Barcelona. Tel.: +34 93 488 17 17 - aW5mb0Bob3RlbG1hamVzdGljLmVz
2013 Tots els drets reservats. Avís legal Mapa Web
Fundaciķ IRES - Majestic Hotel & Spa
Comparteix-lo

Comparteixi aquesta web amb els seus amics:


RSS

Registri's per a rebre totes les ofertes i novetats de Majestic Hotel & Spa:


Entrada
27/03/2015
Seleccioni la data d'entrada
Seleccioni la data de sortida
Sortida
28/03/2015
Nits
01


Buscar