La Pedrera – Casa Milà Barcelona

You are here

Reserveu la vostra habitació
Reservi la seva taula
Contactins
Telèfons
Fotos
Map

Hotel 5* Luxury

Arribada
Sortida
Nits
Habitacions
Adults
Nens (<12 anys)

Restaurants i Bars

Restaurant/Bar
Data
Hora
Persones

Contactins

Telèfons

Ubicación

Dónde estamos

La Casa Milà, coneguda popularment com «la Pedrera», és un edifici singular, construït entre 1906 i 1912 per l'arquitecte Antoni Gaudí (1852-1926) i declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO l'any 1984. Actualment, l'edifici és la seu de la Fundació Catalunya-La Pedrera i allotja un important centre cultural de referència a la ciutat de Barcelona pel conjunt d'activitats que organitza i pels diferents espais museístics i d'ús públic que inclou.

La Pedrera és avui un far que irradia creació i coneixement, un gran continent ple de contingut, amb un paper clau en la transformació de la societat i de compromís amb la seva gent.

Amb el seu aspecte exterior, semblant al d'una pedrera a cel obert, la Casa Milà va ser un encàrrec que l'industrial Pere Milà i Camps i la seva dona, Roser Segimon i Artells, vídua d'un adinerat indià de Reus, van fer a Antoni Gaudí l'any 1906. La idea era construir un edifici a la parcel·la al límit entre Barcelona i Gràcia, com a residència familiar, però també amb pisos de lloguer, en un moment en que l'Eixample de Barcelona va esdevenir el principal motor de l'expansió urbanística de la ciutat , el que va transformar el passeig de Gràcia en el nou centre residencial burgès.

La Pedrera es va construir com dos blocs d'habitatges, amb accessos independents, intercomunicats per dos grans patis interiors i amb una sinuosa façana comuna que transmet el ritme interior. L'estructura de la casa està feta de pilars i permet disposar d'una planta lliure amb grans obertures a la façana. L'edifici va suposar una ruptura amb el llenguatge arquitectònic de les obres de Gaudí, per la innovació tant en els aspectes funcionals com en els constructius i ornamentals.

En la seva plenitud professional, als cinquanta-quatre anys, després d'haver aconseguit un estil propi i independent respecte als estils històrics, Gaudí va projectar la Casa Milà (1906-1912), que es va acabar convertint en la seva última obra civil i, mateix temps, en una de les més innovadores en els aspectes funcionals, constructius i ornamentals. De fet, gràcies a les seves propostes artístiques i tècniques, sempre ha estat considerada una obra de ruptura, fora dels esquemes del seu temps, una rara avis dins del propi modernisme i, especialment, una obra que s'ha anticipat a l'arquitectura del segle XX.

La Casa Milà és la quarta i última de les obres que Gaudí va realitzar al passeig de Gràcia, en aquell moment l'avinguda més important de la ciutat, que comunicava la Barcelona vella, que havia enderrocat les muralles, amb la vila de Gràcia.

Encara se la coneix oficialment amb la denominació de Casa Milà perquè va ser una iniciativa immobiliària d'aquesta família, que també va establir la seva residència, popularment va rebre el sobrenom de «la Pedrera», que irònicament al·ludeix, com ja s'ha dit, al seu aspecte exterior, semblant a una pedrera a cel obert.

Informació:
La Pedrera, Provença, 261 - 265, equina amb Passeig de Gràcia, Barcelona.

Horari de visites a l'edifici:
Del 5 de novembre al 28 de febrer. De dilluns a diumenge: de 9.00 a 18.30 h (últim accés: 18.00 h)
Tancat: 25 de desembre, i del 7 al 13 de gener.
1 de gener: horari especial, de 11.00 a 18.30 h.
De l'1 de març al 4 de novembre. De dilluns a diumenge: de 9.00 a 20.00 h (últim accés: 19.30 h).

Tarifes:
Adult 16,50 €, Estudiant: 14,85 €, Nens de 0 a 6 anys: gratuïta, Nens de 7 a 12 anys 8,25 €

Hello World