Historia del Majestic

You are here

Reserveu la vostra habitació
Reservi la seva taula
Contactins
Telèfons
Fotos
Map

Hotel 5* Luxury

Arribada
Sortida
Nits
Habitacions
Adults
Nens (<12 anys)

Restaurants i Bars

Restaurant/Bar
Data
Hora
Persones

Contactins

Telèfons

Ubicación

Dónde estamos

Majestic i Barcelona


Una història de luxe al centre de Barcelona des del 1918

El Majestic Hotel & Spa Barcelona és una institució arrelada al cor de Barcelona, envoltat de monuments tan coneguts com ara la Rambla, la plaça de Catalunya, La Pedrera, la Casa Batlló i la Sagrada Família. Reflex d’una tradició hotelera elegant i atemporal, simbolitza cent anys d’història de luxe i excel·lència hotelera en el passeig més distingit de la ciutat: el Passeig de Gràcia.

Cronologia
 1. 2015 - Incorporació a The Leading Hotels of the World

  L'recent reformat hotel barceloní és l'últim espanyol que entra aquest any en l'emblemàtica associació internacional, que compta amb 436 hotels a 80 països i engloba els millors hotels de luxe d'arreu del món. Per arribar a formar part d'aquest selecte grup internacional d'establiments independents, Majestic Hotel & Spa s'ha sotmès a una profunda auditoria que ha avaluat 1.500 aspectes com l'hospitalitat, la gastronomia, l'equip humà i les instal·lacions, a més dels detalls que converteixen a cada hotel en un lloc únic.

 2. 2012 - Renovació de l'hotel emblema de la ciutat

  Ara, quan la tercera generació de la família Soldevila-Casals, al cap de més de més de vuitanta anys, continua regint el destí de l'Hotel Majestic, fa front a una nova i profunda renovació i remodelació de l'establiment per mantenir els elevats estàndards de qualitat que han caracteritzat aquest hotel de referència de la ciutat.

 3. 2011 - Hostes il·lustres a l'Hotel

  Al llarg de la dilatada vida de l'Hotel Majestic (més de noranta anys) podem dir que hi ha hagut nombroses personalitats que han estat els seus clients més distingits. Des de la reina Maria Cristina fins als poetes Antonio Machado i León Felipe, passant pel pintor Joan Miró, els cantants Charles Trenet i Josephine Baker, la soprano Renata Tebaldi i el poeta i dramaturg Federico García Lorca.

 4. 2007 - 5* Gran Luxe i Diamond Award

  Tot l'esforç en remodelació, posada al dia i sensible millora de les instal·lacions és reconegut amb la consecució, el 2007, de la màxima qualificació hotelera, la classificació de gran luxe, i diverses distincions internacionals entre les quals destaquen el Five Diamond Award de l'American Association of Hospitality Sciences.

 5. 1999 - Majestic, l'hotel de l'art

  Al final de la dècada dels noranta, l'Hotel Majestic es va convertir en l'"hotel de l'art" de Barcelona, ja que va albergar, amb un gran èxit de públic i de difusió en els mitjans de comunicació, la important mostra internacional "New Art", una exposició de l'obra d'artistes joves d'avantguarda.

 6. 1994 - Remodelació de l'hotel i els Jocs Olimpics

  El 1994, després de l'èxit dels Jocs Olímpics del 1992, que van suposar una importantíssima projecció internacional de Barcelona, es planteja i desenvolupa una ambiciosa posada al dia i remodelació de l'Hotel Majestic que es va culminar el 1999. Va representar la renovació de la façana, el bar, el bufet, el vestíbul, els salons i la decoració i el mobiliari de les habitacions. El Majestic tornava a ser un hotel nou, que va reduir les habitacions a 303 per guanyar confort i qualitat.

 7. 1970 - Ampliació del Majestic

  No va ser fins a la dècada dels setanta que no es va culminar la important remodelació i ampliació de l'Hotel Majestic, afegint-hi un edifici de nova construcció. Va ser llavors quan l'establiment, a banda de millorar i expansionar sensiblement els serveis i les instal·lacions generals, va passar a disposar de 340 habitacions.

 8. 1963 - Relleu generacional

  Després de la mort de Martí Casals Galcerán, ocorreguda el maig del 1963, la propietat de l'Hotel Majestic va passar a la seva filla Maria Esperança, casada amb el destacat empresari Oleguer Soldevila i Godó, que va continuar el procés d'ampliació i modernització de l'establiment.

 9. 1940 - Canvi de nom i remodelació

  Després de la guerra civil, el Majestic Hotel Inglaterra va passar a dir-se definitivament Hotel Majestic, però no va ser fins a finals dels anys cinquanta que Martí Casals Galcerán va tirar endavant una important remodelació i ampliació de l'establiment. En aquella fase, es va posar un èmfasi especial en els espais per a reunions socials, i fins i tot els van dotar de dispositius permanents de traducció simultània. Tot un luxe per a l'època.

 10. 1936 - Majestic i la Guerra Civil

  La guerra civil va representar un cert parèntesi en l'activitat del Majestic Hotel Inglaterra. La ubicació de l'establiment, el destí de les instal·lacions durant el conflicte bèl·lic i els excel·lents serveis que tenia li van conferir un estatus una mica especial, i li van atorgar un protagonisme important. Va ser requisat pel Comissariat de Propaganda, oficina de la Generalitat de Catalunya que va tenir un paper propagandístic destacat durant la guerra. Paral·lelament, va acollir destacades personalitats com Antonio Machado i va tenir un paper destacat com a "centre" dels principals corresponsals de premsa estrangers.

 11. 1927 - Exposició internacional i premi culinari

  En els prolegòmens de l'important esdeveniment que va suposar l'Exposició Internacional de Barcelona del 1929, es va celebrar a la Ciutat Comtal, l'octubre del 1927, l'Exposició de la Indústria Hotelera i de l'Alimentació, que va tenir un important èxit d'afluència i participació. En aquest certamen professional, el Majestic Hotel Inglaterra va obtenir el primer premi en el concurs culinari.

 12. 1925 - El Majestic ja és un referent a la ciutat

  El Majestic Hotel Inglaterra va passar a ser de seguida un lloc de referència per als actes i les celebracions socials de Barcelona. L'ample, nou i aristocràtic passeig de Gràcia, pel qual circulaven els primers Hispano-Suiza, Ford, Citroën, Studebaker o Rolls-Royce, tenia també un hotel de categoria.

 13. 1921 - Martín Casals Galcerán, nou proprietario de l'hotel

  El 1921, Cacciami, com la majoria dels seus compatriotes hotelers a Barcelona, va decidir desfer-se de totes les seves inversions a la ciutat i tornar al seu país. El Majestic Hotel Inglaterra, però, va continuar el seu camí i es va anar consolidant com un dels millors establiments hotelers de la ciutat, dirigit per professionals italians com Gaudenzio i Gabriele Martinetti, i més endavant, Luis Scatti.
  Al cap de poc d'haver-se obert, Martí Casals Galcerán va comprar el Majestic Hotel Inglaterra. Essent també propietari de la casa número 68 del passeig de Gràcia (contigua a l'hotel), va concebre el projecte d'ampliació i millora de l'establiment que, per les dificultats derivades de la guerra civil i el dur període de postguerra, no es va materialitzar fins a la dècada dels seixanta.

 14. 1918 - Obertura del Majestic Hotel Inglaterra

  Després de l'èxit de l'Hotel de Inglaterra, Cacciami va decidir emprendre nous camins. El 1917 va començar el seu noble i important desig i objectiu, que es va culminar obrint l'establiment hoteler que finalment es va anomenar Majestic Hotel Inglaterra, l'abril del 1918. L'obertura del Majestic Hotel Inglaterra va ser un esdeveniment social i ciutadà de primer ordre.

   

 15. 1874 - Els inicis de Ércole Cacciami

  Ércole Cacciami, un piemontès de Grignasco, va arribar a Barcelona el 1874, i com molts compatriotes seus, va començar a treballar en el sector de l'hostaleria en llocs d'aprenentatge. Després d'un començament ple de dificultats, l'esperit emprenedor de Cacciami va fer que comprés i regentés, amb els seus dos germans, l'Hotel Europa. Més endavant, el 1897, Cacciami va obrir a Barcelona, al carrer de Fontanella número 2, l'Hotel de Inglaterra, que va ser considerat no només uns dels millors hotels de Barcelona sinó de tot Espanya.