Basílica de La Sagrada Familia Barcelona

You are here

Reserveu la vostra habitació
Reservi la seva taula
Contactins
Telèfons
Fotos
Map

Hotel 5* Luxury

Arribada
Sortida
Nits
Habitacions
Adults
Nens (<12 anys)

Restaurants i Bars

Restaurant/Bar
Data
Hora
Persones

Contactins

Telèfons

Ubicación

Dónde estamos

El Temple Expiatori de la Sagrada Família, conegut simplement com la Sagrada Família, és una basílica catòlica de Barcelona, dissenyada per l'arquitecte Antoni Gaudí. Iniciada el 1882, encara està en construcció. És l'obra mestra de Gaudí, i el màxim exponent de l'arquitectura modernista catalana. Segons dades de 2011, és el monument més visitat d'Espanya, amb 3,2 milions de visitants, seguit pel Museu del Prado (2,9 milions) i l'Alhambra de Granada (2,3).

La construcció va començar en estil neogòtic, però, en assumir el projecte Gaudí el 1883, va ser completament replantejada. Segons el seu procedir habitual, a partir d'esbossos generals de l'edifici va improvisar la construcció a mesura que avançava. Gaudí es va fer càrrec del projecte amb només 31 anys, i li va dedicar la resta de la seva vida, els últims quinze en exclusiva.

Una de les seves idees més innovadores va ser el disseny de les elevades torres còniques circulars que sobresurten apuntades sobre els portals, i que es van estrenyent amb l'altura. Les projectar amb una torsió parabòlica, que atorga una tendència ascendent a tota la façana, afavorida per multitud de finestres que perforen la torre seguint formes espirals.

El temple, quan estigui acabat, disposarà de 18 torres: quatre en cada una de les tres façanes i, a manera de cúpules, es disposarà un sistema de sis torres, amb la torre cimbori central-dedicada a Jesús-de 170 metres d'altura , quatre al voltant d'aquesta, dedicades als evangelistes, i un segon cimbori dedicat a la Verge. Tant l'exterior com l'interior estan resolts amb un original sistema constructiu basat en la geometria reglada.

En 1926, en morir Gaudí, només s'havia construït una torre. Del projecte de l'edifici només es conservaven plànols i un model en guix que va resultar molt danyat durant la Guerra Civil. No obstant això, des de llavors han prosseguit les obres sense interrupció: actualment estan acabats els portals del Naixement i de la Passió, i s'ha iniciat el de la Glòria; s'ha cobert tot l'espai interior, i s'han posat les bases de les sis torres centrals.

L'obra que va realitzar Gaudí, és a dir, la façana del Naixement i la cripta, va ser inclosa en 2005 per la UNESCO en el Lloc del Patrimoni de la Humanitat «Obres d'Antoni Gaudí». El temple va ser consagrat i declarat Basílica menor el 7 de novembre de 2010 pel papa Benet XVI.4

Informació:
Sagrada Família, Carrer Mallorca, 401, Barcelona

Horaris:
D'octubre a març, de 9.00 a 18.00 h
D'abril a setembre, de 9.00 a 20.00 h

Entrades:
Entrada simple 13,50 € o Entrada amb audioguia 18 € Accés a les Torres 4,5 €